top of page

Ons verleden blijft ons leven bepalen,

tot we de pijn van het verleden doorvoelen.

Alle onverwerkte emoties uit ons verleden dragen we met ons mee. We houden ze stevig toegedekt, diep in ons onderbewustzijn. We hebben er stevige muren omheen gebouwd zodat we de overweldigende pijn van toen niet meer moeten voelen.
 

Daar diep in ons onderbewustzijn bevindt zich echter de controlekamer van ons leven. Vanuit die controlekamer brengen die onverwerkte emoties steeds nieuwe situaties op ons pad die ons doen herinneren dat zij er nog zijn. Die onverwerkte emoties willen immers gezien en gevoeld worden. Ze zijn deel van ons en willen er bij horen. Niet weggestopt worden in een donker hoekje omringd door dikke muren… Daar voelen ze zich heel eenzaam en niet gezien. Vaak zijn het stukken van ons innerlijke kind, die we daar opsluiten achter die dikke muren.

man_in_sunset_view_605525.jpg
2017-07-numbers_tcm7-220269.jpg

Zolang die pijn niet aangekeken wordt, die onverwerkte emoties niet doorvoeld worden, zal dat gekwetste innerlijk kind zich blijven manifesteren, zal het blijven om aandacht vragen. Zolang deze pijn niet doorvoeld wordt kan dit stuk van onszelf niet tot volwassenheid komen. Het blijft vervallen in kinderlijk drama. In de slachtofferrol (arme ik, domme ik, ik ben niks waard), in de aanklager (het is allemaal de schuld van de ander), in de pleaser (steeds denken vanuit het perspectief van de ander en die ander zijn behoeften en daarbij de eigen behoeften opzij zetten), enzomeer.

Hoe kan ik je daarbij helpen?
 

Die onverwerkte emoties doorvoelen, die muren steen voor steen afbreken, dat is ontzettend moeilijk op ons eentje. Het zijn kwetsuren die ontstaan zijn in relatie tot anderen, en best geheeld kunnen worden in de veilige aanwezigheid van iemand die een zachte bedding kan creëren voor wat zich aandient.

Met behulp van coaching (woorden), ademhalingstechnieken, lichaamswerk, klank, mijn eigen intuïtie en liefdevolle aanwezigheid vorm ik graag die veilige bedding waarin alles wat zich bij jou aandient ontzettend welkom is. In dit werk ontmoeten we elkaar van mens tot mens, van hart tot hart. Alles is hier welkom, ook niets.

90€/sessie (ongeveer 1u30)

De sessies gaan door in mijn praktijkruimte in Hooglede.

hart.jpeg

Blijf op de hoogte en ontvang gratis inspiratie via de nieuwsbrief!

bottom of page