top of page
mannencirkel.jpg
Mannen en vrouwen: Services

Deelcirkels

In een deelcirkel komen we met een groep van maximum 10 mensen samen rond het vuur.

Door middel van afspraken en een toegankelijke vorm van ceremonie creëren we een ruimte waarin iedereen veilig is. Deze veiligheid zorgt er voor dat we met een open hart met elkaar kunnen verbinden en vanuit ons hart met elkaar kunnen delen. Een gelegenheid die zich in onze maatschappij omwille van de vele oordelen, machtsstrijd, ego, maskers, schilden en andere wapenuitrusting helaas nog zelden voordoet.

Wees welkom! Zoals je bent.

No upcoming events at the moment

Kostprijs: vrije bijdrage

 

Er is water, thee en versnaperingen voorzien. Er wordt geen alcohol gedronken.

 

 

 

Verloop van een cirkel:

 

We beginnen de avond met enkele afspraken. Zoals dat we proberen om niet te oordelen over elkaar, dat alles wat binnen de cirkel gedeeld wordt ook binnen deze cirkel blijft, dat we elkaar niet ongevraagd gaan adviseren enzomeer. Ook dat we vrij zijn, vrij om bijvoorbeeld iets te delen, maar ook vrij om enkel te luisteren.

Na deze afspraken maken we bewust verbinding met ons hart en ons lijf door middel van een centering oefening. Dit kan een meditatie, een ceremonie, een ademhalingsoefening, muziek of iets anders zijn. De centering oefening zorgt ervoor dat we kunnen spreken en luisteren vanuit ons hart, eerder dan vanuit ons hoofd.

Na de centering krijgt iedereen de kans om in te checken, met de praatstok: hoe zit je er bij vanavond? Wat speelt er op dit moment in je leven? Loop je ergens tegenaan of zit je net in een heel postieve flow, of is het een beetje een mix van alles? Of je checkt in door enkel hallo en je naam te zeggen… dat is ook allemaal prima.

Het grootste gedeelte van de avond is de ‘open space’. Hierin krijgt iedereen de kans om de woorden uit te spreken die hij of zij naar boven voelt borrelen. Hierin maken we gebruik van een praatstok. Wie de stok heeft, die is aan het woord en krijgt de ruimte. De rest hoeft enkel te denken aan luisteren. Pas als de praatstok terug in het midden komt kan de volgende persoon de stok nemen.

Wanneer we ons in een cirkel met een open hart met elkaar verbinden ontstaat er een hartscoherentie tussen alle deelnemers. Automatisch komen er thema’s naar boven die voor iedereen interessant en helend kunnen zijn. Thema’s die naar boven kunnen komen zijn bijvoorbeeld: partnerrelaties, relaties met ouders, kinderen, onze plek in de maatschappij, verslaving,…

Ik draag met toewijding zorg voor de veiligheid binnen de groep, bewaak de grenzen en zorg er voor dat iedereen de kans krijgt om te zeggen wat hij wil zeggen. Vanuit gelijkwaardigheid ben ikzelf ook gewoon deelnemer en deel ik graag mijn persoonlijke successen en mislukkingen des levens, indien van toepassing ;-)

Deelnemen aan een mannencirkel is voor mij thuiskomen. Op een veilige manier delen met mannen doet me helen en gronden. Het maakt me sterker, doet groeien, brengt me verder als man. Een echte aanrader!!! Dankjewel Laurens

Jan

Blijf op de hoogte en ontvang gratis inspiratie via de nieuwsbrief!

bottom of page