top of page

zo 14 jan

|

Zedelgem

Opstellingsdag: relaties en intimiteit

Dit keer geen klassieke opstellingsdag, maar een ganse dag in het thema van relaties en intimiteit.

Opstellingsdag: relaties en intimiteit
Opstellingsdag: relaties en intimiteit

Time & Location

14 jan 2024, 10:00 – 18:00

Zedelgem, Loppem, 8210 Zedelgem, Belgium

About the Event

Dit keer geen klassieke opstellingsdag, maar een ganse dag in het thema van relaties en intimiteit.

We maken van het morfogenetisch veld gebruik om via (blinde) opstellingen en systemische oefeningen te ontdekken welke dynamieken er spelen binnen jouw relatie, of welke dynamieken er spelen in de afwezigheid van een relatie in jouw leven.

Op deze dag is er geen onderscheid tussen vraagstellers en representanten. Iedereen kan elke oefening mee doen. Er zullen oefeningen zijn in duo’s, in subgroepen, met de hele groep en oefeningen die je alleen kan doen.

Een van de veel voorkomende dynamieken heeft te maken met hechting (John Bowlby). Angstige en vermijdende hechting spelen een grote rol in veel relaties, of in het achterwege blijven ervan. We kunnen gaan kijken hoe dit speelt bij jou en hoe jouw (toekomstige) relatie een geschenk kan zijn om heling te brengen op deze stukken en naar een meer veilige hechting te evolueren.

We kunnen een blik werpen op de mate waarin onverwerkt trauma meespeelt in jouw relationeel leven. Misschien trek je vanuit dit trauma steeds partners aan die eigenlijk niet zijn wat je nodig hebt. Hier bewustzijn op brengen is een heel grote stap in het helingsproces.

Liefde spreekt ook meerdere talen. Sommige mensen laten hun liefde vaak blijken door veel erkennende, lieve woorden te spreken. Andere liefdestalen zijn bvb het delen van quality time, intimiteit, dienstbaarheid of openheid. Met behulp van het veld kunnen we meer inzicht krijgen in jouw eigen liefdestalen en die van je partner.

Ik besteed op deze dag ook graag aandacht aan de betekenis van intimiteit in jouw leven. Intimiteit die voor beide partners helemaal stroomt en vervullend is kan een heel belangrijke bron van verbinding, liefde en levensenergie zijn. Heel vaak stroomt het echter toch niet helemaal zoals in je dromen. Het is dan ook een zeer kwetsbaar gegeven waarin heel veel van onze onbewuste patronen en pijnen kunnen aangeraakt worden. De manier waarop die verbinding, liefde en levensenergie voelbaar wordt in intimiteit kan ook erg uiteenlopen bij verschillende mensen. Omhulling en aanraking kan hierin een belangrijke factor zijn voor de ene persoon, terwijl de ander misschien vooral passie en vuur nodig heeft om die liefde te voelen stromen. Soms koppelen we intimiteit aan ons gevoel van zelfwaarde wat uiteindelijk altijd tot ontgoocheling zal leiden. Dit kan er ook voor zorgen dat we (soms heel ver) over onze eigen grenzen gaan zonder dat goed te beseffen. Ook hier kan het veld ons helpen om hier meer inzicht in te krijgen en kunnen we gaan onderzoeken hoe we naar een gezondere en meer vervullende intimiteit kunnen evolueren.

· @ Merkenveld, Zedelgem. Exacte locatie wordt meegedeeld via mail na inschrijving.

· 10u tot 17 à 18u

· €75

· Inschrijven: graag een mailtje sturen naar laurensgysels@gmail.com

Share This Event

Event Info: Events
bottom of page