top of page
Little-bird-in-hand_m.webp
Mannen en vrouwen: ServicesWorkshop De kracht van kwetsbaarheid
 

Het recept voor geluk is eigenlijk heel simpel: gewoon jezelf zijn. Rigoureus jezelf zijn, los van wat andere mensen of de maatschappij daarvan denken. Zo ‘gewoon’ is dat echter niet. We leven in een maatschappij waarin we ons allemaal verbergen achter maskers, om het oordeel van anderen te vermijden. Om aanvaard te worden door de groep, niet afgewezen te worden, niet uitgelachen te worden.

Het resultaat mag dan wel aanvaarding zijn (door familie, vrienden of de maatschappij in zijn geheel), maar de prijs is hoog: onze vrijheid.

Vrijheid betekent helemaal jezelf mogen zijn. Je eigen innerlijke flow volgen, zonder je hoofd daarin te laten tussenkomen. Wij zijn vaak niet vrij, en dat is eigenlijk onze eigen keuze. Het gevoel wel die vrijheid te hebben roept bij velen ook veel angst op. Zijn er dan nog wel zekerheden? Ga ik dan niet in de goot belanden? Wat met mijn grenzen en die van de ander?

Wat we nodig hebben om die ketens te kunnen afgooien, vrij en gelukkig te zijn, is kwetsbaarheid.

Kwetsbaarheid is onszelf tonen aan de buitenwereld, zoals we echt zijn. Wat diep vanbinnen bij ons leeft, ook aan de buitenwereld tonen. Niet alleen de jolige sympathieke stukken, maar ook de pijnlijke en ‘vreemde’ stukken. Zaken waar we misschien beschaamd voor zijn, waar we vroeger al voor veroordeeld geweest zijn door onze ouders misschien, of door anderen.

Wanneer mensen kwetsbaar kunnen zijn naar elkaar toe, dan merken we heel vaak dat die ‘vreemde’ stukken eigenlijk helemaal niet zo vreemd zijn, maar dat andere mensen zich hier ook een stuk in herkennen. Merken we dat iedereen zijn eigen rugzak uit het verleden meedraagt, met diepe pijn, trauma, verdriet, kwaadheid,…

Deze zaken die we al zo vaak verborgen hielden kunnen delen met anderen, in een veilige omgeving, waar we geen oordeel maar wel begrip, zachtheid en empathie terug krijgen is zo ontzettend helend.

Je voelt letterlijk de last op je schouders lichter worden iedere keer je iets uit die rugzak haalt.

 

Je kwetsbaar opstellen is echter niet makkelijk. Wanneer we nog maar de intentie hebben om kwetsbaar te zijn komen er allerlei processen op gang in ons lichaam die ons proberen tegen te houden. We worden rood, beginnen te zweten, onze stem hapert, ons brein wil niet meer mee (soms zelfs een volledige black-out),… Allemaal mechanismen die ons lichaam aangeleerd heeft om te voorkomen dat we ons kwetsbaar opstellen, met als doel om te voorkomen dat we opnieuw afgewezen worden, opnieuw uitgelachen worden, opnieuw buiten de groep gezet worden.

 

In deze workshop creëren we samen een veilige bedding op basis van zachtheid, respect en gedragenheid. Deze veiligheid zorgt ervoor dat die processen in het lichaam veel minder fel de kop op steken. Binnen die veilige ruimte gaan we met een beperkte groep (maximaal 10 deelnemers) stap per stap samen op zoek naar wat er binnen ons klaar is om uit die rugzak gehaald te worden. Zonder onze grenzen te overschrijden, in zachtheid en met respect. Wat nu nog niet klaar is, is voor later. Waar ik ruimte voel bij mensen om ze een extra duwtje in de rug te geven om die comfortzone even te verlaten, zal ik dat graag in zachtheid doen. Maar altijd met respect voor ieders grenzen.

We gaan een hele namiddag samen op pad via verschillende oefeningen, gesprekken, zang, dans, ceremonie, … we laten daarbij ruimte voor wat zich aandient op het moment.

Deze workshop is er zowel voor mannen en vrouwen met uiteenlopende ervaring in kwetsbaarheid.

Je kan van deze workshop verwachten dat er een last van je schouders valt, dat je in de toekomst makkelijker in je eigen kwetsbare kracht kan blijven staan, dat je makkelijker je eigen waarheid kan uitspreken, dat jij en je innerlijk kind zich veiliger voelen wanneer je jou kwetsbaar opstelt in groepen.

 

Er liggen momenteel geen data vast voor deze workshop.

Plaats: Wakan – Merkenveld, Zedelgem

 • Opstellingsdag in het bos
  Opstellingsdag in het bos
  zo 24 sep
  Zedelgem
  24 sep 10:00 – 17:30
  Zedelgem, Loppem, 8210 Zedelgem, Belgium
  Een dag met opstellingswerk en de nodige ademruimte tussen de bomen in Merkenveld.
  Delen
 • Thema avond - Spiritualiteit
  Thema avond - Spiritualiteit
  Meerdere datums
  di 10 okt
  Zedelgem
  10 okt 19:30 – 22:00
  Zedelgem, Loppem, 8210 Zedelgem, België
  Telkens wordt een verschillend thema belicht waarover ik eerst wat duiding geef en we daarna bij elke deelnemer die dat wenst even gaan kijken hoe dit speelt in jouw leven en in welke richting dit wilt evolueren.
  Delen
 • Opstellingsdag in het bos
  Opstellingsdag in het bos
  zo 26 nov
  Zedelgem
  26 nov 10:00 – 17:30
  Zedelgem, Loppem, 8210 Zedelgem, Belgium
  Een dag met opstellingswerk en de nodige ademruimte tussen de bomen in Merkenveld.
  Delen

Blijf op de hoogte en ontvang gratis inspiratie via de nieuwsbrief!

bottom of page