top of page
man-on-mountain-top-e1426257677284.jpg
Mannen en vrouwen: Services

Inspiratie voor mannen, en vrouwen

​Het beeld van mannen (maar ook nog heel vaak van vrouwen) dat onze maatschappij naar voorschuift heeft heel weinig te maken met wat authentieke man of vrouw zijn voor mij inhoudt.

 

Het beeld dat een man stoer en sterk moet zijn, de hardwerkende kostwinner, niet hoort te huilen,… wordt al vanop heel vroege leeftijd in onze jongens geprogrammeerd. Onderzoek wijst uit dat we al vanaf de leeftijd van 4 jaar substantieel anders reageren op een jongen die weent, dan een meisje dat weent. Ik neem het die moeders en vaders niet kwalijk, want ook zij reageren alleen maar zo omdat ze in hun kindertijd net zo behandeld werden. We zijn zo geconditioneerd, we staan er niet bij stil.

 

Het oordeel op wenen, het beeld van sterk en stoer te moeten zijn, het haantjesgedrag onder mannen,… zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat de meeste jongens al snel een ‘harnas’ om zich heen bouwen. Een harnas dat nodig is om het jonge hart van pure liefde te beschermen tegen alle pijn van buitenaf. Tegen de tijd dat we volwassen zijn, zijn we volledig vergroeid met dat harnas. We leven in de illusie dat wij dat harnas ‘zijn’. Wie we in werkelijkheid zijn is die man met dat hart van pure liefde, dat daar al zo veel jaren gevangen zit.

 

Leven in het harnas is een constante zoektocht naar erkenning van anderen en een constante waakzaamheid om zeker niks te ondernemen dat afkeuring van anderen zou kunnen teweegbrengen.

 

​​Onder elk harnas zit een prachtige man die leiderschap opneemt over zijn leven, verantwoordelijkheid opneemt tegenover zijn geliefden, die zijn talenten rijkelijk deelt met de wereld,... vanuit mannelijke zachtheid en liefde.

 

Er is enorm veel energie in mij die mannen wil ondersteunen op hun pad om dit harnas af te leggen. Vanuit die energie richtte ik mannencirkels op, inspireer ik heel graag mannen in een 1 op 1 gesprek en plan ik in de toekomst weekends en andere bijeenkomsten te organiseren waar mannen authentiek kunnen verbinden met elkaar.

Het harnas is echter ook veel vrouwen niet vreemd… idealiter kunnen zij bij een vrouw terecht om hen te ondersteunen in hun proces. Evenwel zijn vrouwen ook van harte welkom, en stuur ik jullie graag door naar vrouwen in mijn netwerk wanneer dit aan de orde zou zijn.

Ook vrouwen die worstelen met het harnas van hun man, vader of zoon zijn zeer welkom. Door een andere bril naar de situatie kijken kan voor deze vrouwen veel stress wegnemen en  hen in staat stellen om hun mannen beter te ondersteunen. Zeer veel respect voor de mannen en vrouwen die zelf actie ondernemen om hun geliefden te ondersteunen. Dit is onvoorwaardelijke liefde.

 

Praktisch

 

Onze afspraak kan doorgaan bij mij thuis, online via Zoom, op een openbare plek, een wandeling in het bos, een ritje op de fiets, eventueel bij jou thuis, of doe gerust een voorstel... Waar we ons beiden gemakkelijk bij voelen.

Kostprijs: vrije bijdrage tussen 40 en 70€/u

mannencirkel.jpg

Mannencirkels

In een mannencirkel komen we met een groepje van een 7-tal mannen samen rond het vuur.

Om te luisteren, eventueel te delen, elkaar te ondersteunen en te inspireren.

Samen creëren we een veilige ruimte voor elkaar, waar we volledig onszelf mogen zijn. Zonder verwachtingen, zonder oordelen.

Wees welkom!

Wil je graag eens gratis komen proeven van een mannencirkel, zonder engagement of verwachtingen, neem contact op aub!

Blijf op de hoogte en ontvang gratis inspiratie via de nieuwsbrief!

bottom of page