top of page
depositphotos_381073138-stock-video-happ
Gezinnen en kinderen: Services

Inspiratie voor ouders

​Loopt er iets niet volledig naar je wens met je kind? Probleemgedrag, laag zelfvertrouwen, moeilijkheden op school, overmatig huilen, veel ruzie met broertje of zusje,... In de zoektocht naar oplossingen focussen we ons vaak op het kind zelf, maar meestal leidt dit niet tot de gewenste resultaten omdat de oorzaak van het probleem vaak elders zit. Bijvoorbeeld in een blokkade bij de ouders, in de relatie tussen ouders en kind, of iets anders binnen de omgeving van het kind.

 

 

Makkelijk is het echter niet… Onze conditioneringen zijn vaak ook blinde vlekken. Zeer hardnekkig bovendien. En het gedrag van kinderen is vaak niet zo gemakkelijk te interpreteren, vooral dat van onze eigen kinderen niet. Ook niet elk ‘ongewenst’ gedrag van een kind is een spiegel of een test voor de ouders. Kinderen worden ook blootgesteld aan de rest van de maatschappij via de crèche, familie, school, sportclub,… Ook daar kunnen zij pijnlijke ervaringen opdoen die een invloed hebben op hun gedrag. Wanneer het gedrag van de kinderen niet meer voldoende overeenkomt met de verwachtingen van de ouders (of vice versa) leidt dit tot spanningen in het gezin die vaak zwaar om dragen zijn.

 

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak die onder die spanningen zit, en de opportuniteit tot heling die daar vaak mee gepaard gaat. Door blokkades op te heffen keert de natuurlijke flow terug en kan de liefde terug vrijuit vloeien in alle richtingen.

Praktisch

 

Ik werk hoofdzakelijk met ouders. Soms kan het handig zijn voor mij om de dynamiek tussen ouder en kind, of de gehele gezinsdynamiek, ook te kunnen ervaren en een afspraak te maken met (een deel van) het gezin. Ik werk in principe niet met kinderen alleen.

De gesprekken kunnen doorgaan bij mij thuis (Hooglede), online via Zoom, in de bekende thuisomgeving van het gezin, op een openbare locatie, of doe gerust een voorstel... Waar iedereen zich gemakkelijkst bij voelt.

Kostprijs: vrije bijdrage tussen 40 en 70€/u

mannencirkel.jpg

Oudercirkel

 

Op een open, eerlijke en authentieke manier met andere bewuste ouders kunnen praten over onze uitdagingen, te voelen dat we hier niet alleen in staan, geeft enorm veel steun. Zo veel moed en kracht om het de volgende keer misschien anders aan te pakken. Zo veel inspiratie over hoe het anders kan.

In een oudercirkel komen we daarom met een groepje van een 7-tal ouders samen rond het vuur.

Wees welkom!

Wil je graag eens gratis komen proeven van een oudercirkel, zonder engagement of verwachtingen, neem contact op aub!

Blijf op de hoogte en ontvang gratis inspiratie via de nieuwsbrief!

bottom of page