"Jarenlang vocht ik voor een betere wereld vanuit angst voor klimaatverandering, angst voor de ondergang van de wereld en uiteindelijk angst voor de Coronamaatregelen.

Mijn frustratie werd steeds groter en mijn wereld steeds grimmiger.


Nu heb ik alleen nog maar liefde voor deze fantastische wereld, en mijn vreugde wordt steeds groter en mijn wereld steeds mooier.
Wat heb ik mij al die tijd schromelijk vergist."


Laurens

IMG_2284.JPG
 

Wie ben ik?

Vader, partner, zoon, broer, vriend.

Ik ben een bouwer in hart en nieren. Als bouwkundig ingenieur bouwde ik ooit windmolens op zee en adviseerde ik mensen over ecologisch bouwen. Toen al bouwde ik vooral aan mijn droom van een nieuwe wereld. Een wereld waarin liefde voor de natuur, voor elkaar en voor onszelf centraal staat. Ik ben echter tot het besef gekomen dat mijn bouwstijl niet met materialen is, maar met mensen. Niet dat ik mensen op elkaar ga stapelen om daar gebouwen mee te maken, maar wel dat die nieuwe wereld niet gebouwd wordt met materialen en technologie, maar door mensen te verbinden. Door mensen te verbinden met hun authentieke zelf, met elkaar, en met de natuur en de rest van het universum.

Als kind worden we geboren met een zuiver hart van pure liefde, dit is mijn diepste overtuiging. Door verschillende vormen van trauma die we hier op Aarde te verwerken krijgen wordt dat liefdevolle hart echter al snel omwikkeld met lagen van pijn, waardoor de liefde niet meer vrij kan stromen. Die omwikkeling dient om ons hart te beschermen, maar ze zorgt er ook voor dat we niet meer vrij kunnen leven, vanuit ons hart. Daarom leven we dan maar vanuit ons hoofd. Maar ons hoofd is zeer ontvankelijk voor conditionering, voor maatschappelijke druk, voor rationele overtuigingen, voor stress,... Zo komt het dat we in een maatschappij leven waarin heel veel mensen niet weten wie ze in werkelijkheid zijn. Dat we bijna zoals robots leven vanuit de programma’s die in ons brein geïnstalleerd werden. Dat we vergeten zijn dat we in essentie pure liefde zijn, dat we vergeten zijn wat onze zielstalenten zijn en wat onze missie in dit leven is. Dat we vergeten zijn dat andere mensen niet onze concurrenten zijn, maar dat we allemaal elkaars broers en zussen zijn. Dat we allemaal onderdeel zijn van één groter geheel. Zo zijn we ook vergeten dat we een onlosmakelijk onderdeel zijn van de natuur en de kosmos. Met alle gevolgen van dien…

Klimaatverandering, ineenstorting van de biodiversiteit, depressies, burn-outs, de zelfmoordcijfers, de vele kankers, hart- en vaatziekten,… noem maar op, zijn allemaal gevolgen van datzelfde vergeten. Wanneer we ons terug echt herinneren dat wij onderdeel zijn van de natuur, dan zullen wij geen negatieve impact meer hebben op klimaat en biodiversiteit. Wanneer we ons terug echt herinneren dat wij allemaal wezens van pure liefde zijn, en we deze liefde vrijuit kunnen laten stromen naar onszelf en onze medemensen toe, dan slinken de depressie-, zelfmoord-, kanker- en andere cijfers als sneeuw voor de zon.

Eén oplossing voor alle problemen van de wereld. Even geniaal als moeilijk…

Die oplossing in de wereld brengen, samen met zoveel anderen, is mijn missie. De hemel op aarde realiseren, door mensen te verbinden met hun kern van liefde, met elkaar, en met het groter geheel. Het kan!

Nog veel werk aan de winkel? I know… Dus laat ons er samen tegenaan gaan!

 

Blijf op de hoogte en ontvang gratis inspiratie via de nieuwsbrief!